A kampányfinanszírozásról egyeztetett a Kincstár elnöke a parlamenti pártokkal

A kampányfinanszírozás gyakorlati hátteréről, valamint a kampányfinanszírozással kapcsolatos jogszabályok alkalmazásáról egyeztettek pénteken a parlamenti pártok képviselői Dancsó Józseffel, a Magyar Államkincstár elnökével.

A Magyar Államkincstár az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a február elsején kinevezett elnök a megbeszélésen elmondta, hogy a Magyar Államkincstár segítséget kíván nyújtani a pártoknak és egyéni képviselőjelölteknek a választást megelőzően – a február 15-től április 6-ig tartó időszakban – a kampánytevékenységükhöz kapott támogatás szabályszerű felhasználásához. A kincstár utalja a támogatást, emellett ellenőrzi az elszámolásokat, illetve figyelemmel kíséri az előírt visszafizetési kötelezettség teljesítését is. Mint kiemelték: a kincstár nem csak a pártok, hanem az egyéni képviselők részére is széles körű tájékoztatást ad a kampányfinanszírozási kérdésekkel kapcsolatban. Hamarosan pedig központi ügyfélszolgálati ponton keresztül, személyesen is segítik az érdeklődőket.

A konkrét ügyintézésben – megállapodás megkötése, kincstári kártya igénylése, elszámolás – a Kincstár Megyei Igazgatóságainak Állampénztári Irodái nyújtanak segítséget. A jelöltek támogatása esetében az egyéni választókerület szerinti, míg párt (egyéni jelöltje által rendelkezésre bocsátott) támogatás esetén a párt székhelye szerinti Megyei Igazgatóság áll rendelkezésre.

Tovább információk találhatók a Magyar Államkincstár honlapján a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.