A magyar parlamenti választásokon való részvételre buzdít a KMKSZ

A magyarországi parlamenti választásokon való részvételre hív fel a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) minden kárpátaljai magyart, aki felvette a magyar állampolgárságot.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott felhívás, amelyet hétvégi nagyszőlősi ülésén fogadott el a KMKSZ választmánya, megállapítja: „Meggyőződésünk, hogy a jogok és kötelességek együtt járnak. A politikai-jogi történéseknek döntő eleme azok erkölcsi vonatkozása. Így a magyar állampolgárság is többet kell hogy jelentsen, mint egyszerű haszonelvű kalkulációt. Ha mégis így kezeljük, lefokozzuk azt, sértjük azokat, akik ezt az egyedülálló gesztust megtették irányunkba, és saját nemzeti elkötelezettségünket is feltételes módba tesszük.”

A dokumentum szerint „a választásokig hátralévő időben minden igaz magyarnak, aki elnyerte a magyar állampolgárságot, mielőbb regisztrálnia, majd szavaznia kell.” A KMKSZ a szükséges felvilágosító, tájékoztató tevékenységet a rendelkezésre álló eszközökkel továbbra is végzi – áll a felhívásban.

A KMKSZ felhívja tagjait, példamutató módon vegyenek részt a választási folyamatban, hogy “a magyar állampolgárság kiterjesztése az elszakított nemzetrészekre méltó módon nyilvánuljon meg a választási részvételben.”

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.