Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület képviselő-jelöltje szerint összefüggés lehet a választás és a hajléktalanszállóba bejelentett örmények között. Iványi Gábor egyik nagy támogatója: maga Gyurcsány Ferenc. Két évvel ezelőtti évértékelőjében többször méltatta a metodista lelkész munkásságát.

Az egyik nyolcadik kerületi hajléktalanszállóra nagy számban jelentkeztek be magukat örmény nemzetiségűnek valló állampolgárok – állítja az egyik örmény kisebbségi önkormányzati jelölt. Esztergály Zsófia szerint gyanús az is, hogy az egész kerületben a többszörösére emelkedett az oda bejelentett örmények száma. A képviselőjelölt szerint 2001-ben még 50-51 fő volt a kerültben, aki örménynek vallotta magát a népszámlálási adatok szerint, a mostani önkormányzati választásra pedig 119-en regisztráltak. Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület képviselő-jelöltje feljelentést tett a rendőrségen. Azt mondja: összefüggés lehet a választás és a hajléktalanszállóba bejelentett örmények között.

Az MNO azt írja: Iványi Gábor egyháza és alapítványa üzemelteti azokat a hajléktalanszállókat, amelyeket nagyszámban jelöltek meg lakhelyüknek örmények. Esztergály Zsófia pedig azt mondja: Iványi Gábor, metodista lelkész egy másik örmény képviselő-jelöltet támogat vele szemben. Megkerestük a másik szervezetet, de ők azt mondták: semmi közük az ügyhöz.

Az esetről először az MNO.hu számolt be. A hírportál szerint akár 50-60 millió forint is lehet a választás tétje. Ennyiből gazdálkodik ugyanis az örmény kisebbségi önkormányzat.

Iványi Gábor egyik nagy támogatója: maga Gyurcsány Ferenc. Két évvel ezelőtti évértékelőjében többször méltatta a metodista lelkész munkásságát, többek között a hajléktalan-szállókon végzett tevékenységéért. Gyurcsány Ferenc köztársasági elnökként is szívesen látta volna Iványi Gábort. 2012-ben a DK azzal az indokkal javasolta őt, mert szerintük személye feddhetetlen és független. Hogy Gyurcsány Ferenc jelöltjének köze lehet -e az örmények rejtélyes feltűnéséhez a hajléktalanszállókon, személyesen tőle szerettük volna megkérdezni. Ezért megkerestük Iványi Gábor vallási közösségének titkárságát. Ott többszöri érdeklődésünkre is azt mondták: nem tudják elérni a lelkészt.

Forrás: M1 Híradó / MTI