Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem szolgáltat információt olyan szervezetről, amelynek ellenőrzése folyamatban van. A számvevők várhatóan 2014 végére készítik el jelentésüket Belváros-Lipótváros Önkormányzatáról.

Az ÁSZ ezt csütörtökön, közleményben tudatta az MTI-vel, miután az Együtt-PM társelnöke, Juhász Péter levélben kérte az ÁSZ elnökétől a Belváros-Lipótváros Önkormányzatáról készült vizsgálat eredményét.

Az ÁSZ közölte: április végén kezdődött meg az V. kerületi önkormányzat 2009 és 2013 közötti vagyongazdálkodásával kapcsolatos ellenőrzés, most állítják össze a jelentéstervezetet, a jelentés pedig várhatóan az év végére készül el.

Közölték azt is: ütemezetten ellenőrzik a fővárosi kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodását, tavaly hét, idén eddig két kerület ellenőrzését zárták le, az ezekről készült jelentések az ÁSZ honlapján elérhetők.

Az ÁSZ a vizsgálatok során értékeli egyebek mellett az önkormányzatok vagyongazdálkodási tevékenységének és szervezeti kereteinek szabályozását, ellenőrzi a törvényességet és a vagyon értékének és összetételének változásával kapcsolatos döntések jogszerűségét – közölték.

mti