Az egyéni választókerületekben nem változott meg szombaton a parlamenti választás eredménye a múlt vasárnapihoz képest. A változásra 16 választókerületben volt matematikai esély, de ezekben a körzetekben sem változott a győztes személye a 100 százalékos feldolgozottság alapján.

Eszerint a Fidesz-KDNP 96 mandátumot, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP pártszövetség 10 mandátumot szerzett az egyéni választókerületekben.

A múlt vasárnapi adatok alapján 16 olyan egyéni választókerület volt, ahol az első és a második jelölt között kisebb volt a különbség, mint a még megszámlálandó szavazatok száma.

A legszorosabb verseny a budapesti 15-ös választókerületben alakult ki, itt Kucsák László, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje 22 szavazattal vezetett Kunhalmi Ágnessel, a baloldali összefogás jelöltjével szemben. Az adatok 100 százalékos feldolgozottságánál a különbség Kucsák László javára 60 szavazatra nőtt.

A 16 választókerület többsége – tíz – fővárosi volt, de az eredmény megváltozására matematikailag esély volt két-két borsodi és baranyai, valamint egy-egy hevesi és szabolcs-szatmári választókerületben.

A 16 választókerület közül 14-ben a Fidesz-KDNP és a baloldali összefogás jelöltje versengett egymással, míg két kerületben a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelöltje.

Legkésőbb a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es választókerületben fejezték be a számlálást, szombaton késő este.

Forrás: mti