Csendesen zajlottak a vasárnapi időközi választások

Dévaványán független, Békéscsabán Fidesz-KDNP-s jelölt nyert.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Bíró Csaba István a leadott szavazatok 51,38 százalékát szerezte meg Békéscsabán. A városi önkormányzat honlapja szerint Alföldi Károly független jelölt a szavazatok 22,22 százalékát, Gál István Elek, az LMP jelöltje a 13,42 százalékát, a jobbikos Gajdos László pedig a voksok 12,98 százalékát szerezte meg. Az 5-ös számú választókörzetben a szavazásra jogosultak száma 4 435, a szavazáson a részvételi arány 19,7 százalékos volt.

Valánszki Miklós Róbert független jelölt nyerte Dévaványán a polgármester-választást, a leadott szavazatok 43,99 százalékával – közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap. Balogh Csilla elmondta: az időközi polgármester-választáson az újonnan megválasztott polgármester mellett további három független jelölt indult. Novák Imre a szavazatok 39,56 százalékát szerezte meg, Fekete László a szavazatok 11,75 százalékát kapta, Kiss Károlyra a választók 4,7 százaléka voksolt.

Az időközi polgármester-választáson a részvételi arány 34,19 százalék volt, a választásra jogosult 6 502 főből 2 223-en járultak az urnákhoz. A korábbi polgármester, Pap Tibor augusztusban mondott le tisztségéről, 45 év szolgálati idő után nyugdíjba vonul.

Forrás: hirhatar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.