Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelennek bizonyult a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás, miután vasárnap 5867-en éltek szavazati jogukkal, az érvényességhez azonban több mint 14 ezer embernek kellett volna részt vennie a referendumon – közölte Almási Csaba, a város jegyzője az MTI-vel.

Az ügydöntő népszavazást egy olyan beruházásról tartották, amelynek megvalósításáról már letett az észak-borsodi város önkormányzata, de a referendum kezdeményezői annyi aláírást összegyűjtöttek, hogy a voksolást kötelező volt kiírni.

A választási névjegyzékben szereplőknek egy kérdésre kellett válaszolniuk: Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a “Kultúrgyár” keretén belül a “Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ” elnevezésű projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselő-testülete visszavonja?

Almási Csaba jegyző tájékoztatása szerint a vasárnapi szavazáson a kérdésre 5374-en voksoltak igennel, 493-an pedig nemmel. A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választási névjegyzékben szereplő csaknem 29 ezer ózdi polgár több mint a fele leadja voksát.

Forrás: mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.