Rólunk

Tevékenységünk két pillére

Az első – alapküldetésünk – a választásokhoz kapcsolódó jogi ismeretek minél szélesebb körben történő interpretálása, a figyelem felhívása a visszaélések megelőzéséért. Az első pillérhez tartoznak a jogvédelmi feladatok is. Állásfoglalásainkkal, szakvéleményeinkkel felhívjuk a közvélemény figyelmét olyan jogsértésekre, jogi visszásságokra, amelyek az egyéni, vagy a közösségi jogok sérelmével járnak.

Tevékenységünk másik pillére a „tisztességes választás” üzenetének kiterjesztése a hétköznapi élet szinte minden területére.

A gondolat alapja: az emberek az életük minden pillanatában választás előtt állnak. Elméleti, és gyakorlati joguk megválasztani a lakóhelyüket, az élelmiszert, amit fogyasztunk az iskolát, ahová a gyermekeinket beíratják. Joguk van hivatást, szakmát választani. Jogunk van választani a művelődés számos kínálatából, a nekünk tetsző, érdekes, izgalmas vagy ártó áramlataiból.

Ezekhez a választási pillanatokhoz azonban sokaknak segítség kell. Az egyéneknek, a közösségeknek egyaránt. Ehhez nyújt segítséget a TVA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.