Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje kizárólag a visszalépett baloldali jelölt, Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

Az október 6. és 8. között, ötszáz ember telefonos megkérdezésével készített reprezentatív felmérés eredménye szerint Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje a potenciális szavazók körében 52 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A több baloldali párt által is támogatott Bokros Lajos ebben a körben 25 százalékon áll, míg a Jobbik indulója, Staudt Gábor 6, az LMP jelöltje, Csárdi Antal szintén 6 százalékon. Bodnár Zoltánnak, a Liberálisok indulójának 1 százalékos támogatást mértek a 4,4 százalékos hibahatárral készített felmérés készítői.

A potenciális szavazói bázison belül további 10 százalékot tesznek ki a baloldali preferenciájú bizonytalanok.

A Nézőpont Intézet közleményében azt írta: ez alapján úgy tűnik, Bokros Lajos kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem.

Hozzátették: Bokros Lajosnak így csak akkor lenne esélye megközelíteni Horváth Csaba korábbi szocialista főpolgármester-jelölt 2010-es eredményét, ha végül a baloldali bizonytalanok mégis őt támogatnák. Ez utóbbi szavazói csoport viszont jelenleg inkább megosztott a főpolgármester-jelöltek támogatását illetően, mindez pedig tényleges választási részvételükre is kihathat – közölték.

mti