November 1-ig gyűjthető az 1 millió aláírás az élethez való jog védelmére indult polgári kezdeményezés sikeréhez

Tárgy:
Az emberi méltóság, az élethez való jog és minden ember integritásának jogi védelme a fogantatás pillanatától kezdve, valamennyi releváns területen, ami EU-s hatáskörbe tartozik.


Az emberi embrió méltósága és integritása tiszteletet érdemel. Ezt állapítja meg az Európai Unió Bírósága a “Brüstle” ügyben, melyben az embriót az ember fejlődésének kezdeteként definiálják. Amikor az embrió életéről van szó az Unió hatáskörébe tartozó kérdésekben, a következetesség garantálása érdekében az Uniónak meg kell tiltania és be kell fejezni minden olyan tevékenység anyagi támogatását, amelyekben feltételezhetően emberi embriók megsemmisítése történik. Mindez különösen a kutatás, a fejlesztési támogatás es a közegészségügy területeit érinti.


български   čeština   dansk   Deutsch   eesti   ελληνικά   English   español   français

hrvatski   italiano   latviešu  lietuvių   magyar   Malti   Nederlands   polski   português

română   slovenčina   slovenščina   suomi   svenska


ECI(2012)000005


11/05/2012


http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2012/000005/hu


QUINTAVALLE JOSEPHINE, VARI FILIPPO, PUPPINCK PATRICK GREGOR, BALTROSZEWICZ JAKUB, LIEBNER MANFRED, FRIVALDSZKY EDITH, LATORRE ALICIA


VARI FILIPPO, PUPPINCK PATRICK GREGOR


filippo.vari@gmail.com, g.puppinck@gmail.com


http://www.oneofus.eu

Az európai polgári kezdeményezéseket akkor támogathatja, ha Ön uniós állampolgár (valamely EU-tagállam állampolgára), és elérte az európai parlamenti választásokon való részvételre jogosító életkort (18 év, kivéve Ausztriában, ahol 16 év).
Az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó szabályokról és feltételekről további információkat talál ezen az oldalon:http://ec.europa.eu/citizens-initiative

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.