Önfeloszlatás miatt tartanak időközi választást a zalai Petriventén

Vasárnap választanak új polgármestert és képviselőket a zalai Petriventén, amelynek képviselő-testülete júliusban – szakmai okokra hivatkozva, a polgármester távollétében – oszlatta fel magát.

Nyakó Melinda, a település jegyzője az MTI-vel pénteken azt közölte: három polgármesterjelöltre és kilenc képviselőjelöltre voksolhat a falu 333 szavazásra jogosult polgára. A jelöltek valamennyien függetlenek.

A polgármesteri tisztségért Korcsmáros Krisztián, az eddig képviselőként dolgozó Pintarics Tibor és a 2010 óta a települést vezető Trojkó Tamás verseng. A kilenc képviselőjelölt közül ketten eddig is tagjai voltak a testületnek.

Az alig 400 lakosú Petriventén júliusban, rendkívüli testületi ülésen – a polgármester távollétében – döntöttek szakmai okokra hivatkozva az önfeloszlatás mellett. A polgármesterrel együtt öttagú testületből egy tartózkodás mellett hárman szavazták meg az egyik képviselő felvetését.

Trojkó Tamás polgármester az MTI-nek akkor arról beszélt: etikátlannak tartja, hogy a távollétében döntöttek a képviselők az önfeloszlatásról. A jegyző azonban azt mondta, törvényes volt a döntés.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.