Bár a Vas megyei Tanakajdon sem képviselő-, sem polgármester-választást nem tartanak vasárnap, a szavazatszámláló bizottság működni fog, és várja a voksolókat a megyei közgyűlés tagjainak választására.

Jelölt hiányában nem lehet vasárnap polgármester-választást tartani a Zala megyei Valkonyán, a Vas megyei Daraboshegyen és Tanakajdon, valamint a Tolna megyei Aparhanton és Udvariban, a választók így a polgármester-választásra nem kapnak szavazólapot, de voksolhatnak a képviselő-testület tagjaira – Tanakajd kivételével -, illetve a megyei közgyűlés listájára.

A Baranya megyei Kishajmáson és a Vas megyei Tanakajdon a képviselő-testületi választás marad el, mert nem indult annyi jelölt, ahányat meg lehetne választani. A kishajmási választók tehát polgármesterre és a megyei közgyűlés tagjaira szavazhatnak, a tanakajdiak pedig a megyei közgyűlés tagjaira. Amennyiben a településen nemzetiségi választást is tartanak, úgy természetesen arra is szavazhatnak.

Tanakajdon tehát sem polgármestert, sem képviselő-testületet nem választanak, de attól még működni fog a szavazatszámláló bizottság, és a névjegyzékben szereplő több mint 600 választópolgár voksolhat a 15 tagú Vas megyei közgyűlés összetételére.

mti