Projektek

Programjaink az elmúlt években

A 2010-es választások előtt szakmai segítséget nyújtottunk országszerte a szavazóköri delegáltak gyakorlati felkészítésében.

Létrehoztuk online oldalunkon a „Csalópédia”-t, amelyben csokorba szedtük a legtipikusabb választási visszaéléseket.

Alkotmánybírósági beadványok megfogalmazásában segítettünk a hozzánk forduló civil szervezeteknek és magánszemélyeknek.

Jelenlegi és jövőbeni programjaink

2013 januárjában Alapítványunk közösen indított szolidaritási akciót Budafok-Téténnyel a székelyföldi önkormányzatokat és vezetőiket ért jogsérelmek miatt. A kezdeményezés a magyar, a román és a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltette, így a közbeszédben és a szakmai, politikai fórumokon egyaránt kibontakozott  a területi autonómia európai modelljéről folyó diskurzus.

Jövőbeni programjaink egyik fontos eleme, az önkéntes munka és „tisztességes választás” összekapcsolása Magyarország újjáépítésének érdekében.

Következő programunk keretében – a magyar kormány programjával összhangban – ráirányítjuk a figyelmet a szakképzésben résztvevő diákokra, illetve arra, hogy az európai kultúrában a „jó szakemberek” a társadalom megbecsült tagjai.

A kétkezi szakma minőségi elsajátítása legalább akkora érték és erőfeszítés, mint egy felsőfokú diploma megszerzése. Programunk lényege, hogy szakiskolásokat viszünk önkéntes munkára, határon belüli és határon túli rászoruló intézmények épületeinek felújítására, építésére. Az öt napos turnusokban a diákok három napot önkéntes munkával, két napot osztálykirándulással tölthetnek.

Másik választójogi szakmai programunk a társadalmi ismeretterjesztés, oktatás. Óhatatlanul figyelemmel kell lennünk az új választójogi törvény szabályainak minél nagyobb körben történő részletes oktatására, a benne rejlő lehetőségek kihasználására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.