Szavazók szállításának gyanúja miatt emelt kifogást a Jobbik Nagykátán

A Jobbik gyanúja szerint a szocialisták és egy helyi független jelölt is autóval szállítottak szavazókat az időközi voksolásra Nagykátán – közölte az ellenzéki párt Pest megyei alelnöke vasárnap este, közvetlenül az urnazárás után, a polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Csanádi Gábor Ferenc azt mondta: a nap folyamán a Jobbik delegáltjának feltűnt, hogy egy személyautó több fordulóval szavazókat szállít Nagykátán az időközi önkormányzati képviselő-választás helyszínére. A párt úgy tudja, a jármű az MSZP helyi elnökének tulajdona – tette hozzá a politikus. Jelezte: a Jobbik helyi elnöke később a választáson induló egyik független jelölt hasonló “akciójának” is tanúja volt. A történteket jelezték a rendőrségnek – mondta Csanádi Gábor Ferenc, aki azt is közölte, hogy vasárnap délután a két ügy kapcsán kifogást emelt kampánycsendsértés miatt a helyi választási bizottságnál.

A megyei alelnök arról is beszélt: a szabálytalanságokról fotókat is készítettek, ám azok a szakadó eső miatt nem értékelhetőek. A szemtanúk azonban szükség esetén a bíróság előtt is bizonyítják a kifogásolt cselekmények valódiságát – húzta alá. Kijelentette: várják a helyi választási bizottság és a rendőrség állásfoglalását a Jobbik által feltárt választási csalással kapcsolatban. Ezek ismeretében döntik el, tesznek-e büntetőfeljelentést az ügyben.

Karsainé Magyar Ildikó, a város jegyzője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nap folyamán a Jobbik “szervezett szállítás” gyanúja miatt két kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz. Az egyiket Kántor Györgyre, az MSZP-Együtt jelöltjére vonatkozóan, ennek a bizottság helyt adott. A másik, Csubra András független jelöltre vonatkozó kifogást a testület elutasította.

Mivel az időközi választást egy harmadik személy, Gyüre Pál független jelölt nyerte, a Jobbik kifogása, illetve a “további hasonló magatartástól való eltiltás” (mint szankció) tulajdonképpen okafogyottá vált – magyarázta Karsainé Magyar Ildikó.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.