Új polgármestert és képviselőket választottak a Zala megyei Türjén

Nagy Ferenc Lászlót választották meg polgármesternek vasárnap a Zala megyei Türjén, ahol az önfeloszlatás miatt megtartott időközi választáson részben kicserélődtek a képviselőtestület tagjai is.

Takács Lászlóné jegyző az MTI-nek elmondta: a település 1399 szavazópolgára közül 769-en vettek részt a voksoláson, vagyis csaknem 55 százalékos volt a részvételi arány. A polgármesterre és a képviselőjelöltekre két szavazókörben leadott szavazatok közül 11 érvénytelen volt, a polgármesterre leadható szavazólapok közül egy pedig hiányzott az urnából.

A két független polgármesterjelölt közül Nagy Ferenc Lászlóra 398 voksot, míg kihívójára, az eddigi polgármesterre, Mlinárik Lászlóra 358 szavazatot adtak le a választók.

A képviselőtestület hat helyére 14 független jelölt pályázott, köztük az eddigi képviselők közül öten. A szavazás eredményeképpen hármat újraválasztottak, hárman pedig újonnan kerültek be a testületbe – ismertette a jegyző.

Türjén az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tagjai szeptemberben minősített többséggel az önfeloszlatás mellett döntöttek, miután régóta nem tudtak együttműködni egymással.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.