Választásra buzdítanak a választási szakértők

A fiatalok országgyűlési és európai parlamenti választási részvételére buzdító pályázatot hirdetett meg az Európai Választási Szakértők Egyesülete (ACEEEO) szerdán a Facebookon.

A szervezet Te választasz! címmel jelentette meg a kiírást, amely szerint 16 és 24 év közötti fiatalok 20-60 másodperces szpotokkal vagy legfeljebb tíz elemből álló prezentációkkal indulhatnak.

A pályázat célja, felhívni a figyelmet arra, miért fontos, hogy a fiatalok részt vegyenek a választáson, és “szigorúan pártsemleges módon” buzdítsa az első választókat a szavazásra.

Az egyesület március 13-áig várja a pályázatokat, amelyeknek – a kiírás szerint – “elő kell segítenie a választások fontosságának megértését, mintaként kell szolgálnia a fiatalok számára, ösztönzőleg kell hatnia a választási részvétel tekintetében, pártsemlegesnek és aktuálpolitikai elemektől mentesnek kell lennie”.

Közölték, a választási és médiaszakértőkből álló zsűri döntése, valamint a közönségtől a pályázat Facebook-oldalán beérkezett szavazatok alapján az egyesület értékes tárgynyereményeket oszt ki.

Forrás: klubradio.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.